Ученик от НУ „Патриарх Евтимий“ с бронзов медал от Международна математическа олимпиада

23.10.2023 13:42

НУ „Патриарх Евтимий“ – Плевен откри математическия сезон на учебната 2023/2024г. с 5 медала от математическото състезание „Стоян Заимов“ , което се проведе на 21.10.2023г. за ученици от втори до четвърти клас. Златен медал получи Иван Чолаков от 3г с класен ръководител Милена Борисова, сребърни медали- Йоан Иванов от 2б клас с класен ръководител М.Иванова и Петър Тодоров от 2В клас с класен ръководител Ива Русева, а сбронз се окичиха Марина Кръстева от 2А клас с класен ръководител Анелия Николова и Елена Василева от 3Б клас с класен ръководител Ралица Гатева.

Станислав Станчев от 3г клас с класен ръководител г-жа Милена Борисова, завоюва бронзов медал от националния кръг на Международна олимпиада по математика на Югоизточна Азия/IMOCSEA/.Това класиране му позволява да бъде сред финалистите,които по регламент участват в Международния кръг ,който ще се проведе от 26.12 до 30.12.2023г. в Малайзия.

Състезанието се провежда в два кръга: национален и международен.

Финалистите от националния кръг, които се класират в горните 60 % от всички участници в националния кръг, получават покана да се включат в международния кръг на олимпиадата, който ще се състои на живо, от 26 до 30 декември 2023 г., в Малайзия.

Националният кръг на IMOCSEA е за деца от предучилищна възраст и ученици от 1. до 12. клас. Съдържа 28 въпроса, от които първите 20 са с избираем отговор, а последните 8 са с кратък свободен отговор. Времето за работа е 90 минути, максималният възможен резултат е 100 точки.

Задачите от националния кръг на олимпиадaта се превеждат на български език за децата до 3. клас включително.

Задачите от международния кръг на олимпиадата са на английски език за всички възрастови групи.

Това информират от НУ „Патриарх Евтимий“ – Плевен

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: