Димитър Дюлгеров спечели шахматния турнир за „Купа Плевен“

23.10.2023 10:51

На 21 и 22  октомври в читалище „Съгласие 1869“ – Плевен се проведе открит турнир по шахмат за „Купа Плевен“ с организатори Община Плевен, читалище „Съгласие 1869“ и Спортен клуб по шахмат „Спартак Плевен XXI“, с подкрепата на БФШ-2022.

В надпреварата взеха участие 42 състезатели от 6 спортни клуба в България. Най-малкият от участниците бе на 7, а най-възрастният на 84 години. Те играха 9 кръга по „Швейцарска Система“ общ турнир, като отделно се правиха класации в групите до 10,14 и 18 години

Турнира беше открит от г-н Иван Дачев – главен специалист в Община Плевен, отговарящ за спорта, който поднесе поздравления към участниците от името на кмета на Плевен. Председателят на СКШ „Спартак Плевен XXI“ Петьо Маринов благодари на Община Плевен за осигурените купи, медали и материални награди за победителите и на директора на читалище „Съгласие 1869“ г-н Ивайло Атанасов за прекрасните условия за провеждане на турнира и отличното партньорство между шахматния клуб и читалището.

След оспорвани и интересни 9 кръга се получи следното крайно класиране:

На 1-во място с 8 т. се класира Димитър Дюлгеров (Плевен XXI), на 2-ро място със 7,5 точки е Мартин Дяков (Спартак Плевен XXI) а на 3-то място със 7 точки e Теодор Цветанов (Спартак Плевен XXI). Призовата шестица се допълва от Нора Рашева (Плевен XXI),която взе и купата за най-добре представила се жена, Ева Русева от (Спартак Плевен XXI), която е и с награда за най-добра девойка до 18 г. и Георги Николаев (Пловдив).

В групата до 10 г., първи е Йоан Семков (Плевен XXI),следван от Александра Бурова (Плевен XXI), която взе и награда за най-добра девойка до 14 г. и Калоян Казаков (Плевен XXI).

Наградата за най-добра девойка до 10 години спечели Магдалена Пашева (Плевен XXI)

В групата до 14 години първи е Цветан Иванов (Спартак Плевен XXI), следван от Александър Нанков (Плевен XXI) и Виктор Йорданов (Плевен XXI).

При 18-годишните първи е Кристиян Георгиев(Спартак Плевен XXI), следван от Александър Георгиев (Спартак Плевен XXI) и Симеон Андреев ( ЦСКА).

Купите за най-добре представили ветерани над 50 и над 65 години спечелиха Кимон Комитски (Спартак ПлевенXXI) и Иван Василев (Спартак Плевен XXI), а наградата за най-малък участник взе Катрин Ангелова (Плевен XXI).

На закриването домакините от СКШ “Спартак Плевен XXI”  наградиха с плакети ОБЩИНА ПЛЕВЕН, Ч-ще “Съгласие 1969“ и лицензираната федерация БФШ-2022 чрез техните представители г-н Иван Дачев,г-н Ивайло Атанасов и г-н Васил Антонов, които пък от своя страна  поздравиха участниците и наградиха призьорите.

Информация и снимки: СКШ „Спартак Плевен XXI“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: