Плевенчанката Александра Димитрова е световна вицешампионка на Савате (френски бокс) – видео

10.10.2023 14:58

В силен мач от четири рунда Александра Димитрова се представи достойно срещу двукратната световна шампионка Меган Амури (Франция) и спечели сребърен медал на Световното първенство по савате комба -52 кг. Срещата се проведе на 7 октомври 2023 г. по време на гала вечер в град Коломб, Франция, където се изиграха три финала от Световното първенство и срещи на савате PRO.

Двете състезателки изиграха динамична равностойна среща, с размяна на много удари, в която лек превес в точките през повечето време имаше българката. В мача имаше и няколко спорни съдийски отсъждания и в крайна сметка българката отстъпи по точки, но направи много добро впечатление с играта си. Александра Димитрова и нейният треньор Красимир Гергинов получиха поздравления за представянето и от консула на България в Париж г-жа Деметра Дулева и от представители на българската общност, които дойдоха в залата, за да я подкрепят.

Александра Димитрова (21 г.) е състезател на ABC FIGHT CLUB София с треньор Красимир Гергинов. Родена е в Плевен, живее и тренира в София. Състезава се успешно на международно ниво в три бойни спорта: таекуон-до, кикбокс и савате. Печелила е много медали от национални и международни първенства и е световна шампионка на таекуон-до и европейска шампионка на кикбокс през 2022 г.

На савате се състезава с успех от 2016 г., когато стана европейска вицешампионка на девойки от Европейското първенство в София. През 2022 г. спечели Световната купа до 21 г. на савате комба в Пловдив, а през 2023 г. и шампионски пояс от савате PRO отново в Пловдив.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: