ОУ „Цветан Спасов“ и НУ „Патриарх Евтимий“ със съвместна инициатива – „Писмо от приятел“

09.10.2023 13:21

От 9 до 14 октомври е Международната седмица на писмото. Много от нас си спомнят колко вълнуващо беше да надникнем в малката пощенска кутия, където ни чака писмо от близък или приятел.

Днес, в Световния ден на пощите, учениците от 6в клас на ОУ „Цветан Спасов“ с класен ръководител Венера Василева, решиха да направят малко по-различен прочит на това да напишеш писмо. „Куриерът“ Милен Никифоров от 6в клас изненада учениците от 4г клас на НУ „Патриарх Евтимий“ с класен ръководител Мая Кръстева. Всеки четвъртокласник получи лично писмо от шестокласник. Децата бяха много развълнувани и нетърпеливи да прочетат писмата си, в които по-големите ученици разказваха за това, какво е да си ученик в ОУ „Цветан Спасов“. Четвъртокласниците обещаха да отговорят на новите си приятели до края на седмицата.

Международната седмица на писмото започва да се отбелязва през 1957 година с решение на 14-тия конгрес на Всемирния пощенски съюз в Отава, Канада. Денят на пощата – 9-ти октомври, е избран през 1874 година в Берн, когато е подписан международния договор за създаването на Всеобщ пощенски съюз.

Това информира Лилия Дамянова, ЗДУД на НУ „Патриарх Евтимий“ – Плевен.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: