Национален детски турнир по таекуон-до за Купа „Плевен“ събра 300 състезатели от цялата страна

08.10.2023 14:11
За втора поредна година отборът на „Тайгър Тийм“ (Перник) триумфира в Националния детски турнир по таекуон-до за Купа „Плевен“. След него в отборното класиране в шестото издание на надпреварата се наредиха състезателите на „Калоян Ладимекс“ също от Перник, които и миналата година се класираха втори, а третото място бе за столичаните от АВС.
Тази година турнирът, провел се в събота в залата на Ученическата спортна школа, събра близо 300 състезатели от над 20 клуба, както от България, така и от Република Северна Македония, които мериха сили в три възрастови групи. Състезанието се организира от Спортен клуб по таекуон-до „Атила“ – Плевен с президент и главен треньор Даниел Цаков и с подкрепата на Община Плевен и е част от годишния спортен календар на Общината и календара на Българската федерация по таекуон-до ITF.
С всяка изминала година турнирът набира все по-голяма популярност, като за това издание отчитаме рекорден брой участници, сподели Даниел Цаков. Разбира се, това води до по-голяма конкуренция и оспорвани срещи, които зрителите имаха възможността да наблюдават, допълни той. На младите таекуондисти президентът на СКТ „Атила“ пожела воля, постоянство и дисциплина, които несъмнено ще им донесат много нови отличия.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: