Бойко Борисов в Плевен: Ако изберете д-р Валентин Христов за кмет, ще има и стадион, и зала, и „Хемус“

08.10.2023 14:57
„Ще поема ангажимент да бъдат изградени стадион и спортна зала в Плевен, само когато ГЕРБ има кмет. За да се носи отговорност. И магистрала „Хемус“ ще бъде довършена“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред стотици жители на общината в НЧ „Съгласие“. Той напомни, че участъкът до Плевен вече щеше да е готов, ако ГЕРБ управляваше и правителството на „Промяната“ не беше спряло строителството преди 2 години. Борисов попита защо плевенчани са останали пасивни и не са реагирали на спирането на „Хемус“, при положение че тя е именно за плевенчани и ще помогне за развитието на града.
„Като станах кмет на София, столицата нямаше спортна зала. Построихме я. Пловдив нямаше стадиони – направихме ги. Във Варна залата щеше да падне. Русе по същия начин. На Стара Загора 10 милиона за зала им оставих, взеха им ги и няма зала. Плевен си избира Спартански… Ако имаме кмет, мога да поема ангажимент за залата и стадиона“, добави Борисов. Същевременно той благодари на депутатите Пламен Тачев и Валери Лачовски, че са успели да обединят партията.
Пламен Тачев заяви, че д-р Валентин Христов може да промени посоката на развитие на Плевен и да изпълни програмата си, тъй като не е сам, а има подкрепата на Борисов, парламентарната група на ГЕРБ, правителството при ротацията и групата на ГЕРБ в Общинския съвет. Този екип дава лостов механизъм на кмета да изпълни ангажиментите, които поема пред плевенчани. А не да дава празни обещания като другите кандидати, каза още Тачев.
Кандидатът за кмет на ГЕРБ д-р Валентин Христов бе категоричен, че Плевен има огромен потенциал за развитие – да бъде град с развито образование, здравеопазване, инфраструктура, култура и спорт. Но за целта трябва нова философия на управление.
Според Валери Лачовски „часовникът“ на Плевен не просто е спрял, той върви назад. „Ние трябва да го поправим, за да живеем в един европейски град. Защото за 8 години управление на Спартански нищо не се случи. Слушахме оправдания“, добави Лачовски.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#тагове:

НАЙ-НОВИ: