Александър Николов с двугодишна стратегия за решаването на проблема с бездомните кучета

04.10.2023 16:27

В Международния ден за защита на животните, не може да не говорим за  безхаберието и липсата на всякаква хуманност от страна на община Плевен. Двугодишна стратегия за решаването на проблема с безстопанствените кучета и подкрепа при кастрацията на домашни любимци е алтернативата, която предлагам пред сегашното състояние на улици, пълни с бездомни животни. Това коментира кандидатът за кмет на Община Плевен Александър Николов.

„Първата стъпка е да започнем съвместни разговори с целия неправителствен сектор по темата, за да реализираме заедно целия процес. Вече имах среща с един от екипите, който работи на терен, консултирах се и с други експерти в областта, а вчера получих и писмо с предложения  и въпроси от фондация Pure line.“, разказва още Александър Николов, издигнат за кандидат за кмет от Местна коалиция „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ“.

Ето какво предвижда екипът на Николов:

➡Събиране и анализ на данните за броя на кучетата, определяне на проблемните места и източници за тяхното развъждане с цел ограничаването им.

➡ Целенасочено финансиране на създаването на центрове за кастрация, общински приют по съвременни стандарти и подкрепа на кампании за осиновяване.

➡ Пряка работа с неправителствения сектор и подкрепа за дейността му за овладяването на популацията от бездомни кучета и информационни кампании за грижа и правилен подход към домашните любимци.

➡ Кампании за чипиране и кастрация на домашните любимци.

Имам екип, знаем как, имаме решения!  Гласувайте с №69 за хуманно отношение към животните и справяне със съществуващите проблеми.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: