Днес вечерта: Благотворително бягане “Светулки RUN” за първи път и в Плевен

03.10.2023 9:45

Вече шест поредни години, Софийски планински клуб провежда благотворителното бягане “Светулки RUN” в парк Борисова градина, гр. София. До този момент бяха събрани и дарени над 30 000 лв. в подкрепа на каузата.

Тази година събитието ще се проведе за първи път и в Плевен! Каузата е събиране на средства в подкрепа на Фондация „Очи на четири лапи“. Мисията на фондацията е да обучава кучета-водачи на хора с увреждания.

Конкретната инициатива, към която ще бъдат насочени средствата, събрани тази година, е възпитанието, грижата и отглеждането на бебета кучета-водачи, които след време и преминато обучение да станат „очите“ на своите стопани.

Събитието ще се проведе днес 3.10 от 19:00 ч., парк Кайлъка.

Ето и Програмата:

19:00-19:50 – Регистрация на място и заплащане на такса (дарение)

20:00-20:45 – Бягане по маркирано трасе

20:45-21:30 – Свободна програма и възможност за запознаване с каузата на хората със зрителни увреждания.

Бягането ще се проведе с начална точка обръщателната на парк Кайлъка, до тенис кортовете и обратно.

Желаещите да участват при регистрация правят дарение в размер от 10 лв. на място. Всеки е свободен да дари и по-голяма сума. 100 % от събраните средства от събитието, ще бъдат предоставени на Фондация “Очи на четири лапи“ в подкрепа на хора с увреждания и тяхната кауза.

Можете да сформирате също и фирмен отбор. Предлагаме да заплатите обща сума за участие според броя на служителите, които биха искали да се включат в инициативата. В този случай, можем да издадем сертификат или договор за дарение на фирмата, информират организаторите.

Всички участници трябва да бъдат с челници или друга светлина, за да се ориентират в тъмното.

Проявата не е със състезателен характер. Няма да има времеизмерване, официално класиране, награждаване с медали. Въпреки това, всеки е свободен да даде своя максимум и да се състезава със себе си и останалите бегачи. В случай, че желаете да се включите като доброволец, моля свържете се със ССКВ Олимпиец, информират организаторите.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: