Първа копка на нова модерна дентална болница в Плевен – снимки

02.10.2023 17:04

Първа копка на строежа на нова и модерна дентална болница в Плевен, в ЖК „Дружба“ на ул. „България“ бе направена днес. Тя бе предшествана от молебен за здраве и благоденствие, отслужен от свещеници от храм „Света Параскева“. Инвеститор на клиниката е веригата от практики Дентал Смайл с ръководител д-р Георги Петков. Събитието уважиха много колеги и приятели на д-р Петков и екипа му.

Изпълнител на строителните дейности е фирма „Мостстрой“ ДЗЗД с управители Пламен Янев и Никифор Баневски, която благодари на д-р Георги Петков за дадената възможност да изградят клиника, проектирана по всички европейски изисквания. Центърът за дентална медицина ще се впише успешно в развитието на Плевен като водещ медицински център в България, единодушни са изпълнителите на обекта.

„Днес е специален ден за нас. Това е първата копка на новата дентална болница. Пътят беше труден, трънлив, но подплатен с много желание – да направим ново ниво в денталната медицина. Ново ниво както от ресурс, така и от колеги, които да са образовани да дават дентална помощ на цяла Северна България.

Тук е мястото да благодаря на всички, които взеха участие в реализацията на този проект – архитектите, общинската администрация, всички ние, които стъпало по стъпало градихме всеки ден, за да стигнем до тук. Пожелавам да стигнем до края и да можем да помагаме на всички.“, заяви в емоционалното си слово преди първата копка д-р Георги Петков, управител на Дентал Смайл.

Фирма Дентал Смайл е инвеститор на обекта. Тя вече има дентални практики в Плевен на ул. „Иван Вазов“, в село Българене, в Стоматологията, в затвора в Белене и в Левски.

В новата болница ще има стационари и хирургични зали, за да може да бъдат извършвани манипулации на високо ниво. Ще има спешни кабинети, които ще са в помощ на всички хора, както и денонощна аптека и нощна помощ. Услугите, които ще предлага новата дентална клиника в Плевен, ще бъдат обвързани с медицинска помощ и реаниматори, за да може ако се наложи да се реагира по най-добрия начин.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: