Пожарникари гостуваха на децата от ДГ „Калина” – снимки

26.09.2023 14:36

Пожарникари от РСПБЗН Плевен зарадваха малчуганите от ДГ „Калина“. Бурни емоции предизвика у децата появата на пожарната кола, която спря в двора детската градина с включени сирени и светлини. Повод за гостуването на огнеборците е Седмицата на пожарната безопасност, която се провежда от 9 до 15 септември, както и честването на професионалния празник на служителите на 14 септември. Още в началото на учебната година, децата получиха знания за адекватни действия при възникване на пожар и природни бедствия.  Как работи един пожарникар – това разказа ръководителят на екипа огнеборци от служба „Пожарна безопасност и защита на населението” инспектор Милена Борисова.

Огнеборците разказаха за отговорността, дисциплината и качествата, които са нужни за изпълнението на тяхната професия. Децата  също получиха изключително ценни съвети от пожарникарите, като най-важният от тях бе в случай на пожар те да сигнализират по най-бързия начин на възрастните и да се насочат към изходите. Деца от четвъртите възрастови групи поздравиха огнеборците с весел танц, песни и стихотворение. Въодушевените малчугани от ДГ „Калина” Плевен благодариха на смелите герои и много момичета и момчета бяха категорични, че като пораснат, ще станат пожарникари. Децата останаха изключително впечатлени от срещата си с пожарникарите, като имаха възможност лично да разпръскват водна струя, да разгледат каските и униформите на огнеборците и да видят отблизо противопожарен автомобил. За благодарност те подариха на своите гости албум с изработени от тях рисунки, а накрая всички заедно се снимаха за спомен.

Директорът на детската градина г-жа Жоржетина Атанасова изказва своята признателност към служителите на пожарната за чудесно организираното и проведено мероприятие с децата  и пожела дългогодишно сътрудничество с тях.

Информация и снимки: ДГ „Калина” Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: