МК „Българска нова демокрация /СДС/” се регистрира в ОИК и заяви подкрепа за Георг Спартански

26.09.2023 15:11

Водачът на листата на Местна Коалиция „Българска нова демокрация /СДС/” – Стефан Милев регистрира днес, заедно с кандидати за съветници, листата на демократичното обединение за участие в местните избори в Община Плевен. Коалицията се представлява от Найден Зеленогорски – председател на гражданското сдружение ДЕН и Пепо Петков – общински председател на СДС.

„При съставянето на листата се водихме от два основни принципа – хората да са безспорни специалисти и доказани професионалисти в областите, в които те работят, и още да са обществено разпознаваеми, с активен обществен живот. Първият принцип е важен, защото хората, които влизат в местното самоуправление, трябва да имат експертиза, а и общинските съвети са тези, които могат да дават насока, как да се развива една община и да се взимат правилните решения. Вторият принцип за обществената подкрепа е задължителен изобщо за всеки общински съветник.“, коментира Стефан Милев, който е два мандата заместник-кмет на Община Плевен.

Листата на Местна Коалиция „Българска нова демокрация /СДС/” е от 34 кандидати, 9 от които са и кандидати за кметове на малки населени места в общината. Целта е максимално голямо представителство в Общинския съвет. „Надявам се кампанията да бъде честна, открита, без компромати, защото след изборите идва нов ден и всички заедно трябва да работим за добруването на Плевен.“, добави още Стефан Милев, като прикани всички участници в местните избори към коректна и толерантна кампания.

Председателят на гражданското сдружение ДЕН Найден Зеленогорски заяви, че Местна Коалиция „Българска нова демокрация /СДС/” подкрепя категорично кандидатурата на Георг Спартански за кмет на Община Плевен и ще работи за широко представителство в местния парламент и ще се стреми да стане първа политическа сила в него.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: