Кметът на Община Червен бряг с обръщение за Деня на независимостта

22.09.2023 8:21

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Днес е 22 септември – поредната велика паметна дата в българския исторически календар. Дата, на която думата „независимост“ е изпълнена със съдържание. Дата, на която мечтите за свобода и светлите идеали за родината придобиват реалност.

През далечната 1908 година България отхвърля политическата и финансова си зависимост от Османската държава, наложена й от големите европейски държави с Берлинския договор и се обявява на политическата карта като държава с ясни заявки за пълноправност и устойчивост.

Обявяването на независимостта безспорно е събитие. Историята е нашият учител, а българите, осмелили се да мечтаят за независимост и които постигат свободата, са нашият пример за това как се обича Отечество. Именно заради това нека излезем от дребнавото, от политическият егоизъм в нашия обществен диалог и поставим най-голямата тема – „България“!

На всички Вас пожелавам повече оптимизъм, отговорност и вяра, че с всички сили и възможности можем да успеем. Бъдете достойни наследници на нашите предци, отговорни в действията си и  добър пример за следващите поколения!

С уважение,

Д-р Цветан Костадинов

Кмет на Община Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: