Проф. Памукчиев: Арт център Плевен заслужава да е дом на изкуството от национален мащаб!

20.09.2023 13:55

Изложбата „Процесия“ с картини на художника проф. Станислав Памукчиев бе открита в Арт център Плевен. Събитието уважиха кметът на Община Плевен Георг Спартански, приятели и колеги, почитатели на изкуството на проф. Станислав Памукчиев. Вернисажът представя маслена живопис и рисунки на твореца. „Процесия“ е вълнуваща, оригинална, провокативна и мъдра приказка за човека и неговия единствен и неповторим път в живота!

Събитието е по повод 70-годишнина на един от най-оригиналните съвременни български автори, който сподели, че е емоционално свързан с Плевен и силната школа негови творци, от които се е учил. Според проф. Станислав Памукчиев Арт център Плевен заслужава да е дом на изкуството от национален мащаб!

Станислав Памукчиев е роден 1953 г. в София. През 1979 г. завършва Национална художествена академия със специалност „Стенопис“ при проф. Димо Заимов. Работи в областта на живописта, рисунката, обекта и инсталацията. Автор на над 40 самостоятелни изложби по цял свят. Творби на Станислав Памукчиев са в големи колекции и музеи по света, сред които колекциите „Петер Лудвиг“ в Германия и „Арт Диалог“ в Париж. Професор в НХА, София.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: