Плевенски окръжен съд призна за невинен инспектор от Пожарната, обвинен в приемане на подкуп

18.09.2023 16:10

Днес, 18 септември състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело №385/2021 година, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу Ц.М.Т., роден 1991 година, от град Плевен, обвинен в това, че в гр. Плевен, в качеството си на длъжностно лице – инспектор към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  – гр. Плевен, на 17.11.2020 г. поискал дар от С.К.И. от гр. Плевен с думите: „Ще почерпиш и ще си затворя очите!“ и на 20.11.2020 г. приел дар от същото лице – парична сума в размер на 300 лева, за да не извърши задълженията си при осъществяване на контрол за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност при строителството на обект – престъпление по чл.301, ал.1, предложение първо и второ от НК, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5 000 лева.

В провелото се днес съдебно заседание съдебното следствие е приключило и е постановена присъда, с която подсъдимият е признат за НЕВИНЕН в извършване на престъплението, за което е привлечен на съд и е ОПРАВДАН.

Присъдата не е окончателна. Същата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд – Велико Търново, в петнадесетдневен срок, считано от днес, информират от институцията.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: