Мама и АЗ – Клиниката на всички деца и бъдещи майки

16.09.2023 12:12

Все повече семейства с деца и бъдещи майки от Северна България, София и цялата страна избират ,Мама и Аз‘

Първата (от 55 години насам) специално новопостроена клиника за майчино и детско здраве ‚Мама и Аз‘ отвори врати на 1 юни тази година – с пълен капацитет. Възхищението е всеобщо, расте, а и има защо! Експертизата на лекарите и висококвалифицираните екипи е на европейско ниво. Клиниката е част от високотехнологичния болничен комплекс ,Сърце и Мозък‘ в Плевен и разполага с цялостната подкрепа и напредналата структура на водещата болница в страната. ‚Мама и Аз‘ разчита на своите развита специализирана диагностика и лечение, както и напредъка в научноизследователската и учебната дейност. Поддържа връзки с водещи центрове в Съединените щати и Европа.

Инвестирана с огромна любов и внимание, професионалната експертиза на АСБ  ,Хелвеция‘  в проектирането и изграждането на модерни болници превърна ‚Мама и Аз‘ в дворец на грижата за бъдещите майки и техните рожби. Непознатите в страната удобства в съчетание с най-съвременните медицински технологии и персонални грижи направиха клиниката национална забележителност в здравеопазването за много кратко време.

Първи успехи – стотици лекувани деца само за сто дни

В рамките на малко повече от три месеца ‚Мама и Аз‘ издигна нивото на детското здравеопазване у нас, а стотици са малките пациенти, които получиха достъп до медицинска грижа, каквато получават децата в най-добрите клиники в Европа и Съединените щати. Примерите са много – специалистите в отделението по неонатология денонощно се грижат за най-тежките случаи при новородените, като достигат до нуждаещите се семейства и другите педиатрични клиники благодарение на специализирана линейка – реанимобил с интензивен транспортен кувьоз и респиратор. Разполагат с най-модерната и единствена в региона специализирана апаратура за изкуствена белодробна вентилация за доносени и недоносени новородени с критично засегната дихателна и сърдечносъдова дейност. Педиатрите от Плевен помогнаха на деца със спинална мускулна атрофия (СМА), като положиха всички необходими грижи и наскоро осигуриха жизненоважен апарат за дете на година и осем месеца. Само преди броени дни, 10-годишно момиченце, дошло в ,Мама и Аз‘ специално от Германия, беше успешно оперирано с рядък случай на перфорирала ехинококова киста.

Все повече бъдещи майки от Северна България, София и цялата страна търсят и намират най-добрите грижи и условия за раждане в Плевен, а вече близо 100 бебета, включително първите тризнаци, поеха първата си глътка въздух в ‚Мама и Аз‘.

С обич и грижа за малките пациенти, майки и семейства: всички са добре дошли

Вчера настъпването на новата учебна година беше отбелязано и в ,Мама и Аз’. Децата и майките на ученици, на които се наложи да посрещнат първия учебен ден в клиниката,   бяха изненадани с балони и подаръци – училищни пособия, поднесени с усмивки от техните лекари. „Нашите специалисти полагат всички необходими грижи, за да могат малките ни пациенти скоро да оздравеят и отново да се върнат при връстниците си в училище“, сподели д-р Велимир Симов, началник на клиниката по педиатрия. От името на целия екип на ,Мама и Аз’ той пожела на децата да са здрави, любопитни към новите знания, да се завърнат бързо в клас и, разбира се, да не забравят игрите и големите приятелства.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: