С вълнуващо тържество ИНУ „Христо Ботев“ посрещна първия учебен ден – снимки

15.09.2023 10:30

15 септември събра в двора на НУ „Христо Ботев“ ученици, учители и родители за първия учебен ден. Тържеството на елитното плевенско училище уважиха академик Григор Горчев, почетният гражданин на Плевен д-р Русалин Русалинов, Директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  – Плевен – Комисар Станислав Атанасов, инж. д-р Богдан Милчев – председател на УС на Института за пътна безопасност, представители на Лайьнс клуб „Огледало“, общински съветници, директорът на ЦРД Генади Гешев, о.з. подполковник Радослав Георгиев – председател на сдружение „Артилерия“. Поздравителни адреси бяха получени от представители на множество държавни, общински и обществени институции.

Водещ на събитието за пореден път бе приятелят на училището и известен български артист Драгомир Драганов, а за доброто настроение на празника се погрижиха Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков и децата от Вокална група „Ботевци пеят“.

Церемонията започна с вдигане на националния флаг и поднасяне на цветя пред паметника на Христо Ботев в двора на училището.

„Скъпи ученици, вие сте тези, чиито гласове отново огласят двора на любимото училище, където ви очакват вашите учители, където ще се срещнете с вашите приятели и съученици. Скъпи първокласници, както сте усмихнати сега, след 4 години отново така да напуснете училищния двор.“, каза в словото си при откриването на учебната година директорът на НУ „Христо Ботев“ Цветелин Горанов.

„Уважаеми родители, благодаря Ви, че избрахте нашето училище. Да бъдем едно от водещите в страната училища е резултат от неуморния труд на преподавателите.“, отбеляза в словото си директорът, като благодари за положените усилия и на всички служители от административния и помощния персонал.

С пожелания за спорна учебна година и много здраве за всички, завърши обръщението си към присъстващите на празника директорът на НУ „Христо Ботев“ Цветелин Горанов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: