Новата учебна година беше официално открита във всички училища в община Левски – снимки

15.09.2023 14:43

Над 100 деца в община Левски прекрачиха за първи път училищния праг с вълнение и радост.

Днес за 1021 ученика в пет неспециализирани общински училища и една  професионална гимназия – ПГССТ „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Левски с общо 96 ученици в 6 паралелки, започна новата учебна година.

През новата учебна година изучаваните професии и специалности в ПГССТ „Никола Йонков Вапцаров“ гр. Левски са: професия „Техник на селскостопанска техника“ , специалност „Механизация на селското стопанство“; професия „Спедитор – логистик“ от специалност „Спедиция, транспортна и складова логистика“; професия „Монтьор на транспортна техника, специалност „Автотранспортна техника“.

В навечерието на 100 годишнината от създаването на СУ „Крум Попов”, училище с богата история и принос в развитието на българското образование  , първият учебен ден събра отново младостта и красотата на празника с вековна традиция. Отец Георги и отец Николай осветиха училищното знаме.

Гости на празника бяха кметът на Община Левски,Любка Александрова, Петя Чолакова- ст.експерт „Образование ,култура и спорт” и Илияна Александрова от отдел образование и култура в Община Левски.

За 540 ученици в СУ „Крум Попов”, от които 45 първолачета, родители , учители, гости и  приятели този ден ще остане съкровен спомен.

Директорът на СУ „Крум Попов” в гр.Левски – инж. Наталия Чингова приветства всички на празника и отбеляза, че в училището съхраняват традициите на образователното дело и любовта към науката с гордост и вълнение.  СУ „Крум Попов” в своята вековна история е дало на страната професори, академици, светила на световната наука, стотици медици, инженери и учители, отбеляза  г-жа Чингова .

Директорът на СУ „Крум Попов” обяви, че ръководството на училището дава  обещание през новата учебна година да работи за развитието на учебно образователния процес отговарящ на високите стандарти на съвременния начин на живот  за повишаване авторитета на учебното заведение.

С пожелание „На добър час!” и успешна нова учебна година поздрав към всички отправи и зам. директорът  Галя Любенова.

Бъдете горди наследници на 100 годишната история на СУ „Крум Попов”, пожела и директорът Валентина Дженева.

„Няма по вълнуваща гледка от пълен училищен двор на 15 септември – заедно  с много усмивки ,надежди и светнали очи.”, отбеляза ,и подчерта ,че  изминалите 100 години са освен привилегия и отговорност за следващото вековно  значимо бъдеще. СУ „Крум Попов” през изминалите години е наричано академично градче, от университетите приемали студенти от училището, сподели кметът на Община Левски Любка Александрова.

Да прегърнат мисията на грамотността, а на първокласниците –  с любов да изучават всяка буква, спокойна и успешна нова учебна година и на многая лета, пожела на ученици, учители, родители , на всички, съпричастни на българското образование, кметът на община Левски. Песните, стиховете и пожеланията на първокласниците, на учениците от СУ „Крум Попов” изпълниха празника с радост и настроение.

Специален вълнуващ поздрав към децата, които за първи път прекрачват училищния праг, отправи от името на родителите Магдалена Петрова, преподавател в СУ „Крум Попов”.

Училищния звънец призова всички в класните стаи за новата учебна година.

За бъдещите първокласници се грижат в четири детски градини – с общо 420 деца в целодневна организация на предучилищното образование, научаваме от  Петя Чолакова. Осигурени са групи и за деца в яслена възраст до 3 год. в гр. Левски, с. Малчика и с. Обнова.

Информация и снимки: Община Левски

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: