В НУ „Патриарх Евтимий“ – Плевен учебната година започна с много усмивки и пожелания за още повече успехи (снимки)

15.09.2023 14:30

В Начално училище „Патриарх Евтимий“ в Плевен учебната година започна тържествено, с много усмивки и с пожелания за още повече успехи както за децата, така и за техните преподаватели.

Школският праг за първи път прекрачиха 85 малки ученици. За тях е осигурена целодневна организация на учебния процес, обновена е базата аи класни стаи, за да могат децата да се чувстват добре и доволни при нас, а родителите да са спокойни, каза директорът на учебното заведение Весела Йотова. Общо учениците в училището са 365 в 16 паралелки. Йотова припомни, че НУ „Патриарх Евтимий“ е с най-висок резултат в област Плевен на националното външно оценяване по български език и литература след 4 клас, а в страната е на 16-то място.

Пожелаваме си здраве, спокойствие и търпение, за да можем да посрещаме и да изпращаме учениците ни с усмивка, добави директорката.

Сред гостите на празника за началото на учебната година в НУ „Патриарх Евтимий“ бе ректорът на Медицинския университет проф. д-р Добромир Димитров, директорът на хора „Звъника“ Таня Делийска, представители на институции, с които училището си партнира.

По традиция тържеството за откриване на учебната година започна с посрещане на училищното знаме, а първокласниците радостно развяваха българския флаг. Прозвучаха любими детски песни, талантливи ученици показаха уменията си не само да пеят, но и да рецитират, да танцуват спортни, модерни и народни танци.

А на финала след като бе лиснато менчето с вода, всички първокласници минаха през голяма цифра шест, за да бъдат успешни ученици.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: