Кампания: Безплатни прегледи за туберкулоза организира „УМБАЛ-Д-р Георги Странски“

14.09.2023 13:11

„УМБАЛ-Д-р Георги Странски“ ЕАД – Плевен с кампания „Отворени врати за оценка на риска от белодробна туберкулоза“

От  25 до 29 септември в Отделение за диспансерно наблюдение на болни с пневмо-фтизиатрични заболявания към  „УМБАЛ-Д-р Георги Странски“ – гр. Плевен, с адрес: ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 20, ще се проведе кампания „Отворени врати за оценка на риска от белодробна туберкулоза“. Всички желаещи да се включат ще попълнят анкета относно здравословното състояние и ще получат консултация с лекар. При необходимост ще се направи рентгенова снимка на гръдния кош и проба Манту. Прегледите ще се извършват от 9:00 часа до 12:00 часа и ще се осъществяват след предварително записване на място или на тел. 064/802 994 с цел по-добра организация на работата.

Всички процедури във връзка с кампанията ще бъдат напълно безплатни за участниците и са независими от здравно-осигурителния им статут.

От лечебното заведение приканват всички жители на областта, които имат оплаквания от дихателна система, и особено тези, които имат или са имали в миналото контакт с болни от туберкулозна инфекция в близкото си обкръжение, да се включат.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: