Александър Николов призова за честна игра и сблъсък на идеи и политики по време на кампанията!

14.09.2023 14:12

Местна коалиция Алтернативата на гражданите ще подкрепи  Александър Николов за кмет на Плевен. В нея влизат още ВМРО и Български глас. Това съобщи на пресконференция в клуба на БТА в Плевен д-р Калин Поповски, представител на коалицията. Мотивите да подкрепят кандидатурата на Николов изложиха и бизнесменът Магдален Димитров, строителят Ивайло Нешев, председателят на СК „Скорпион“ Камен Пенчев и Весела Йотова, директор на ОУ “Патриарх Евтимий”. Сериозните промени в града и общината те свързват с необходимите за тях лични качества, организационен опит, младежка визия и международни контакти на Александър Николов.

Кандидатът за кмет на Община Плевен, издигнат от Инициативен комитет от водещи общественици, представи 11 ключови приоритети на първата си пресконференция след номинацията му.

„Не искаме много. Само чисто, сигурно, перспективно място, в което всеки може да се развива, да има сигурни доходи, модерна образователна система и достъп до качествено здравеопазване. И постигането на всичко това да се случи сега, а не в далечно бъдеще. И нито една от тези цели не е нито трудна, нито невъзможна.“, заяви Николов.

Той е събрал „отбор от професионалисти“, с които да работят  за възстановяването на икономическата зона в Плевен, чрез която ще се създаде основата за икономическа стабилност в целия град и общината. Сред приоритетите в предизборната програма на Николов са инфраструктурната свързаност, създаването на нови и модерни зелени зони в кварталите и междублоковите пространства, социална програма за подпомагане на младите семейства, нови спортни зони, богат културен календар, който включва и подкрепата за малкия бизнес, работеща администрация по съвременните стандарти. Специален фокус има върху малките населени места. Основен акцент в програмата му е отварянето на канали за директна комуникация с гражданите, така че по всички въпроси те да имат възможност да дават мнения и позиции, включително и с провеждането на миниреферендуми.

Имам волята да решавам предизвикателства, но най-вече имам мечта да живея в чист, сигурен, модерен, спокоен и перспективен град, в който аз и моето семейство, нашите приятели, съседи, хората на града и на общината да се чувстваме у дома. Това заяви още кандидатът за кмет на Община Плевен.

Александър Николов призова за честна игра по време на кампанията и сблъсък на идеи, тези и политики за развитието на Плевен. Той изрази готовност да работи с всички, готови за реализират основните приоритети в програмата, която предлага.

Припомняме, че в Инициативния комитет, който го издигна, са личности като Ивет Горанова – олимпийски шампион по карате, Пламен Георгиев – бизнесмен, д-р Нина Иванова, специалист по медицинска онкология, вътрешни болести, Весела Йотова, директор на ОУ “Патриарх Евтимий”, Петър Мичев- художник, почетен гражданин на Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: