Пожарникари в Плевен демонстрираха умения за справяне при пътно транспортни произшествия – снимки (обновена)

12.09.2023 10:58

В Плевен се проведе демонстрация от екипите за пожарна безопасност при извършване на аварийно-спасителни действия при пътно транспортни произшествия и гасене на пожар.

Демонстрацията е част от събитията организирани от  РДПБЗН – Плевен в  „Седмица на пожарната безопасност”, която се провежда в периода 11-17 септември.

Най-важният ден за всички огнеборци – 14 септември, е определен за професионален празник на служителите от ГДПБЗН – МВР през 1995 г. с Решение № 385 на Министерския съвет на Р. България. Датата 14 септември се свързва с откриването на Първия пожарникарски събор през 1905 година. Обявява се за Професионален празник на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР, с което е възстановена традицията, по решение на Първия пожарникарски събор, тази дата да се отбелязва като патронен празник на пожарните команди в страната. През 30-те години у нас е изграден модел за осигуряване на пожарната сигурност и защита на населението от бедствия, който е характерен и днес за развитите европейски страната.

Информация и снимки: Община Плевен и Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: