Александър Николов: Да бъдем обединени! Честит празник!

06.09.2023 13:41

Уважаеми плевенчани и сънародници,

Днес, когато честваме 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, искам да призова всички към обединение. Този ден ни напомня за важността на обединението между българите. Нашата история е изпълнена с моменти на гордост и постижения, но също така и с трудности и разделение. В миналото сме се изправяли пред врагове и препятствия, но винаги сме успявали да се обединим, за да защитим нашите интереси и идентичност. Съединението на България е живото свидетелство за това.

Днес в ерата на информационните технологии, сме изправени и пред нови предизвикателства. Фалшивите новини и манипулации с информацията се разпространяват с изключителна бързина, и това спомага за разделението в обществото. Затова, искам да призова всички ни да сме по-внимателни и критични към информацията, която получаваме. Да търсим истината и фактите, преди да се ангажираме в дискусии или да приемаме решения.

Обединението на България трябва да бъде не само в историческия контекст, но и в днешното ни общество. Нека обединим усилията си за постигане на общи цели и решаване на нашите общи проблеми. Нека не се поддаваме на деления и спекулации, а да търсим и вярваме в истината, а не във фалшивите новини, на които за съжаление и аз съм подложен. Само по този начин ще можем да постигнем напредък и да съхраняваме нашата национална идентичност, нашата гордост, че сме плевенчани.

И в тази връзка ще кажа, че за мен е изключителна чест и отговорност, че знакови личности, които прославиха България и Плевен, издигат моята кандидатура за кмет на общината. Плевен е градът, в който съм роден, израснал, който обичам и който ме е вдъхновявал през целия ми живот. Плевен и всички негови жители заслужават по-добро бъдеще. Всички си спомняме, че Плевен беше град с развита промишленост, спортен център, туристическа дестинация. Вярвам, че ако обединим усилия можем да върнем силата и славата на Плевен.

За съжаление тук, от близо 20 години, нищо не се случва. Това ме кара да се бунтувам. Това ме кара да участвам в тази надпревара. Това ме накара и преди време да се включа в политическата надпревара, от гражданската квота на ГЕРБ-СДС. Водещото за мен винаги е било развитието на Плевен. Готов съм да работя с всеки, за да върнем града на икономическата карта на България, както и за достойния живот на неговите граждани.

Заедно можем да постигнем истинско обединение и напредък за Плевен. Обединението ни е повече от нужно днес, когато сме свидетели и на трагедията, която изживяват общините край морето.

Съболезнования на близките на загиналите.

Да бъдем обединени! Честит празник!

Александър Николов,

кандидат за кмет на Община Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: