С внушителен концерт днес Плевен ще отбележи Деня на Съединението

05.09.2023 12:23

С внушителен концерт, посветен на Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия, Община Плевен ще отбележи днес скъпия за всички българи празник.

В спектакъла ще участват Плевенска Филхармония, Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков, Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева, Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“, Камерен ансамбъл „Геомарчало“, актьори от Драматично – Куклен Театър „Иван Радоев“ – Плевен.

Диригент ще е любимецът на плевенската публика Георги Милтиядов, като програмата включва патриотични и народни песни, маршове, аранжирани от него.

Концертът ще се проведе на открито в Летен театър „Кайлъка“ днес, 5 септември, вторник. Началото е в 20.00ч. Безплатен транспорт за гражданите и гостите на града осигурява Община Плевен  В 19.30 ч. два електробуса на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД ще потеглят от спирката на Община Плевен директно до паркинга при езерото в „Кайлъка“. След края на концерта електробусите ще чакат за обратния маршрут в 21.30 ч. отново на паркинга при езерото с лодките. Електробусите ще бъдат с надписи „Служебен“ и „За концерта в Летния театър“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: