Инициативен комитет от знакови личности издига кандидатурата на Александър Николов за кмет на Община Плевен

05.09.2023 18:12

В навечерието на Съединението на България, Инициативен комитет, в който влизат знакови личности в България и Плевен от различни сфери на обществения живот, излязоха с отворено писмо към обществеността на община Плевен и декларираха, че издигат кандидатурата на Александър Николов за кмет на предстоящите избори. Сред подписалите писмото са Ивет Горанова, олимпийски шампион по карате, бизнесмените Магдален Димитров ,Пламен Георгиев и Пламен Атанасов, водещи работодатели в Плевен, Невяна Владинова – вицепрезидент на българската федерация по художествена гимнастика, арх. Ивайло Нешев – предприемач и бивш ръководител на регионалната камара на архитектите, д-р Нина Иванова – началник на отделение по медицинска онкология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, специалист по вътрешни болести и онкология, Весела Йотова-директор на НУ “Патриарх Евтимий”, Камен Пенчев – бивш световен шампион по кикбокс, Петър Мичев- художник, почетен гражданин на  Плевен.

Според тях Александър Николов е алтернатива за управлението на града и общината, тъй като притежава нужният опит, енергичност и визия за развитието на региона, така че Плевен да се върне на картата на България като модерно и перспективно място. „В навечерието на Съединението на България, заставаме пред вас обединени и с имената си, за да заявим, че нашият избор е за човек, който познаваме добре, който от години работи за нашия град, който има визията, стратегията и уменията да направи днес Плевен град с бъдеще и да скъса сегашната мрежа, която ни държи в застоя.“, се казва в отвореното писмо. Подписалите го са категорични, че той има управленска визия и лидерски качества, които са необходими за нови решения за развитието на общината.

„ Неговата вяра в бъдещето на Плевен е това, което ни е необходимо, за да отворим нова страница в славната история на нашата община. Александър може да бъде Кметът на всеки от нас – млад или възрастен, работещ или в социална изолация, утвърден предприемач или стартиращ своя бизнес -и да решава онези задачи и предизвикателства, които му поставим, ние гражданите“, се казва още в отвореното писмо.

Александър Богданов Николов e магистър по право, международни отношения и финансов мениджмънт; юрист с над десет-годишен юридически стаж в съдебната система. Председател на Управителния съвет на Сдружение на администрацията в органите на съдебната власт, зам.-председател на Сдружение “Симеон Радев”. В момента е директор на дирекция

„Човешки ресурси, административно и техническо обслужване и класифицирана информация във Висшия съдебен съвет.

Избиран е за народен представител от 15 МИР Плевен, от гражданската квота на ГЕРБ-СДС, в 45 и 46-то Народно събрание. Работил е в една от големите адвокатски кантори в София по дела свързани със Закона за обществени поръчки (ЗОП), Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЗУСЕСИФ), свързани с обжалването на финансови корекции и верификация на средства, Закона за местните данъци и такси / ЗМДт/,Закона за достъпа до обществена информация (ЗДОИ) и Административнопроцесуалния кодекс (АПК). Семеен е и има дъщеря на 11 години.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: