Вина за всеки вкус представят в парка на Регионалния исторически музей – фото-галерия

02.09.2023 8:10

Кметът на Община Плевен Георг Спартански откри официално Първото Винарско изложение „Сторгозия”, което се провежда в парка на Регионалния исторически музей – Плевен. Организатор на събитието е Община Плевен. Участниците са 12 – представители на Института по лозарство и винарство  и Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Ал. Стамболийски” – Плевен, и винопроизводители от Северозападна България.

„Тук са представени елитни производители с качествени вина и вярвам, че всеки ще намери подходящата напитка за своя вкус.“, заяви на откриването кметът Спартански.

„Това е първия ни опит да направим подобно изложение. В такъв край като нашия трябва да се дава трибуна и място на тези хора, където да покажат резултатите от своя прекрасен труд. Затова и решихме да направим първата стъпка с надеждата това да стане една традиция.“, допълни още Спартански.

На изложението беше представена Винена карта на Запада и Централна Дунавска равнина, включваща 17 изби +17 исторически и природни забележителности.

Изложението ще продължи до 3 септември в часовете от 10.00 до 20.00 часа.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: