Професионалният сержантски колеж – ВВС към ВВВУ „Георги Бенковски“ откри учебната година

23.08.2023 7:56

Новата учебна година в Професионалния сержантски колеж – ВВС към ВВВУ „Георги Бенковски“ започна динамично и добре организирана от екипа на Колежа на 21 август.

В Долна Митрополия пристигнаха приетите задочна форма на обучение 21 първокурсници по професия „Сержант-логистик“, специалност „Обща логистика“. Те са представители на 12 военни формирования от структурите на ВВС.

Заедно с тях са и обучаемите от втори курс задочна форма на обучение.

Тридесет и един курсисти от другите два курса за професия „Сержант-логистик“, специалност „Експлоатация и ремонт на авиационна и навигационна техника“ и „Експлоатация  и ремонт на зенитно въоръжение и радиолокационни станции“ започват обучението си от 2.10.2023 г.

От ноември 2023-та до май 2024 г. предстоят и курсове за придобиване на военно звание „старши сержант“, „сержант“ ,“старшина“ и „офицерски кандидат“.

В Колежа ще преминат обучение и новоназначени кадрови войници от Командване за логистична поддръжка.

Курсистите бяха поздравени от заместник – началника на ВВВУ „Георги Бенковски“ полковник Андриян Колев и поверени на проверените в бой инструктори от ПСК-ВВС , начело с неговия директор  офицерски кандидат 2 клас Любен Василев.

Това информират от ВВВУ „Георги Бенковски“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: