ВВВУ „Георги Бенковски“ посрещна днес 77-я випуск курсанти

22.08.2023 12:14

Горещият 20 август 2023 година ще остане в житието-битието на 49 момчета и момичета като  ден първи от новия житейски и професионален път, който поемат. След като преминаха през изпити и медицински прегледи, приемна комисия и ето ги днес….на портала на ВВВУ „Георги Бенковски“!

Това ще са курсантите от 77-я випуск на Авиационната Алма матер!  Те са избрали да се обучават в специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“ . С еднакъв брой обучаеми ще са класните от специализации „Летец-пилот“ / за изтребителната и вертолетната авиация/ и „Летателни и авиационни двигатели“, следвани от специализации „Ръководител на въздушното движение“, Авиационни, електроприборни и автоматични системи“ и „Логистика на формированията от ВВС“.

Докато бъдещите курсанти подпишат договорите си , настанят се в спалните помещения и се „пременят“ с новите военни одежди, то техните близки имаха специална среща.

В Аулата,  заместник-началникът на ВВВУ полковник Андриян Колев, деканът на Факултет „Авиационен“ полковник професор д-р Мануш Христов и представители на всички катедри от факултета и от Департамент „Природни и хуманитарни науки“ поздравиха родителите и близките на първокурсниците и ги запознаха с основни моменти от организацията и обучението.

Последваха прощалните срещи … От утре първокурсниците ще се потопят в напрегнатото армейско ежедневие! На 29 септември ще положат военна клетва!

Информация и снимки:  ВВВУ „Георги Бенковски“

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: