Фармацевт от Плевен ще се бори за награда на ,,Пирин фолк- Сандански“ – видео

18.08.2023 13:48

Светлозар Христов – Заро ще вземе участие в XXXI-то издание на ежегодния и престижен фестивал за авторска македонска песен на фолклорна основа ,,Пирин фолк- Сандански“

След оспорвана и силна конкуренция Светлозар Христов – Заро е допуснат до участие в фестивала , който ще се проведе на 27.08.2023 ( неделя ) от 20:30ч в Летен театър Сандански . Зрителите ще могат да гледат на живо в YouTube канала на Фен фолк тв , както и в ефира на БНТ 1 ,БНТ4 и ФЕН ФОЛК ТВ.
Песента, с която Заро ще се представи на музикалния фестивал, се казва ,,На хорото „, по музика и аранжимент на Иван Йосифов и текст на прекрасната Хриси Димова. Освен за наградите на журито , Светлозар ще се бори и за награда на телевизионния зрител , като това става чрез SMS гласуване на номер 191957 с текст PIRIN5. В момента зрителите могат да чуят част от песента в YouTube канала на медията организатор- Фен фолк тв ,както и в техния ефир , а цялата песен на живо по време на фестивала.
,,Песента е празнична, игрива, с типично звучене за фестивала. Усетих я още когато влязох и я записах в студиото. Най-интересното беше , че когато отидох в студиото на Иван, токът спря и се наложи да чакаме два часа докато тръгне … може би това беше някакъв знак за успех :), а да не говорим, че претърпях и сложна операция, но въпреки това се амбицирах и се получи красива песен, достойна за финал. Вълнението ми за участието във фестивала е доста голямо и ще бъда щастлив, ако хората харесат нашия проект и ни подкрепят“, споделя Заро.

Светлозар е фармацевт и работи в нашия град Плевен в една от най-големите аптечни вериги. Умело успява да съчетае да обърне с усмивка внимание на пациента и в същото време да не спира да се развива в музикалния бранш. Зад гърба си вече има над 50 награди от национални и международни конкурси и 7 авторски песни, които могат да бъдат видяни и чути в популярните музикални телевизии и радиа, както и в YouTube.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: