Червен бряг отново ще е домакин на Държавно първенство по шахмат за ветерани

11.08.2023 15:22

От 16 до 20 август в града ще се проведат състезанията от Държавното отборно първенство по шахмат за сеньори и сеньорити /мъже и жени 50 + и 65 +/.

Турнирът е едно от най-авторитетните първенства в страната, което се следи с изключително голям интерес сред шахматните клубове. То се организира от Сдружение „Българска федерация по шахмат 2022” в партньорство с местния Шахматен клуб „Михаил Тал“. Тази година той се организира в памет на дългогодишния председател на Клуба – Илия Кръстев – едно от най-уважаваните имена в шахмата не само в Червен бряг.

До момента заявки за участие са подали 8 отбора от страната.

По регламент отборите са съставени от 3-ма състезатели и 1 резерва при мъжете и съответно 2 състезателки и 1 резерва при жените.

Първенствата се провеждат по кръгова или швейцарска система в 6 или 7 кръга, в зависимост от броя на участващите отбори, което ще се определи по време на техническата конференция в деня на Турнира.

В продължение на 7 години /до 2016/ Червен бряг бе неизменен домакин на този престижен турнир, благодарение на предоставяните отлични условия за участниците и всеотдайността на неуморния радетел на шахмата – г-н Илия Кръстев.

Уверенията на новия председател на ШК „Михаил Тал” – адв. Иван Вачев са, че ще положат всички усилия тази традиция да продължи.

Това информират от Община Червен бряг.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: