Александър Георгиев (Спартак Плевен XXI) спечели детския турнир по шахмат за „Купа Марина“

31.07.2023 8:27

Александър Георгиев (Спартак Плевен XXI) спечели детския турнир за „Купа Марина“ а съотборничките му Виктория-Елизабет Миткова и Катерина Бояджиева са първи във възрастовите си групи

На 29 и 30 юли в град Габрово, при отлични условия, се проведе Детски турнир по шахмат за „Купа Марина“. В него взеха участие 85 състезателя от 16 клуба от България, като имаше и пет състезатели от Турция. Участниците играха 7 кръга по „Швейцарска Система“, като бяха разделени в „Турнир А“ до 16 години и „Турнир Б“ до 10 години. Отделно в турнирите се правиха класации в отделни възрастови групи.

Отлично се представиха състезателите на СКШ “Спартак Плевен XXI”, които спечелиха половината златни медали в „Турнир А“. Над всички беше Александър Георгиев, който постигна 4 победи и 3 ремита и спечели „Турнир А“ с 5,5 точки от 7 възможни. Това е трето поредно първо място на Александър в рамките на 3 месеца, след като преди това спечели един от турнирите „Млади Надежди“ в град Плевен и стана Ученически Държавен Шампион с отбора на МГ “Гео Милев“.

Отлично се представиха и съотборничките му Виктория-Елизабет Миткова и Катерина Бояджиева, които постигнаха съответно по 4,5 и 4 точки и взеха златните медали до 16 и 14 години при девойките. В турнира игра и Виктор Комитски, който Постигна 2,5 точки. Много добре игра и 6-годишната Яна Лакова, която бе една от най-малките участнички в „Турнир Б“, в който постигна 2 точки.

По същото време в град Шумен се проведе Открит Международен Турнир по ускорен шах. В него взеха участие 202 състезатели, между които личаха имената на 19 гросмайстори и международни майстори. Отлично се представи 15-годишния Теодор Цветанов (Спартак Плевен XXI”), който постигна 6,5 точки от 11 възможни.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: