Д-р Преслав Василев представи два постера на 25-я Световен конгрес по Дерматология и Венерология в Сингапур

24.07.2023 16:37
Д-р Преслав Василев, докторант и асистент в катедра „Дерматология, венерология и алергология“, взе участие в 25-я Световен конгрес по Дерматология и Венерология в Сингапур – WCD Singapore 2023, който се проведе в периода 03 – 07 юли 2023 г. Във форума взеха участие над 13000 лекари и учени от цял свят.
Събитието бе открито от президента на International league of dermatological societies (ILDS) Проф. Lars French, при когото д-р Василев проведе специализация по дермато-онкология и дермато-хирургия през 2022 г.
Д-р Преслав Василев участва в научната програма на конгреса с два постера, представящи случаи на пациенти развили Спиноцелуларен карцином на кожата – в единия случай вследствие на терапия на хематологично заболяване, а в другия – поради придружаващо тежко вродено кожно заболяване Дистрофична булозна епидермолиза.
Д-р Василев коментира участието си в световния форум така: „Представянето на Медицински Университет – Плевен беше успешно, а сложните и редки случаи направиха впечатление у редица имена от световната Дерматология. Представихме не само Медицински Университет – Плевен, а и България, на високо световно ниво.“
Научната програма разгледа всички сфери на световната дерматология. Проф. Giuseppe Argenziano, Председател на Италианското дружество по Дерматология, Ръководител на Катедрата по Дерматология в University of Campania, Неапол, Италия, съосновател и почетен президент на International Dermoscopy Society, обсъди настоящето и бъдещето на дерматоскопията, както и представи новостите в дерматоскопското изследване на доброкачествени и злокачествени образувания на кожата. Проф. Harold Kitler представи новости в дерматоскопията и разработването на изкуствен интелект, който да подпомага лекарите в тяхната ежедневна работа и подобрява точността на дерматоскопското изследване.
Информация и снимки: МУ-Плевен
#тагове:

НАЙ-НОВИ: