Окръжният прокурор на Плевен се срещна с организатори на протестните шествия

24.07.2023 17:28

Днес, 24.07.2023 година, административният ръководител на ОП-Плевен г-н Владимир Николов проведе срещна с г-жа Божана Костова и г-н Цветомир Костадинов, които са едни от организаторите на протестните шествия, започнали във връзка с възникнало ПТП на 20.07.2023 година,  пътя Плевен – Ловеч, в близост до разклона за село Ралево.

На срещата присъстваха  още г-жа Дияна Илиева – зам.-окръжен прокурор и говорител на Окръжна прокуратура-Плевен,  г-н Ивайло Диков – ст. инспектор при Второ РУ – Плевен и г-н Светльо Кръстев – мл. автоконтрольор от Сектор ПП при ОД на МВР –Плевен.

Г-н Николов изрази съжаление за случилото, като запозна присъстващите с извършените до момента действия по разследването. Увери ги, че е предприето всичко необходимо за изясняване на обективната истина, както и че от страна на Окръжна прокуратура –Плевен са взети всички необходимите мерки за ускореното разследване по делото. Съобщи още, че наблюдаващият прокурор в хода на разследването след анализ на събраните доказателства, ще прецени дали да преквалифицира обвинението в такова извършено при евентуален умисъл.

Това информират от Окръжна прокуратура Плевен.

Припомняме, че по-рано днес по искане на Окръжна прокуратура – Плевен, Окръжен съд – Плевен взе постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Г.Т., на 30 години.

Съдът прие доводите на Окръжна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на Г.Т. Обвиняемият е многократно осъждан и има опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие, което ще затрудни разследването. Поради това съдът е постановил спрямо него най –тежката мярка за неотклонение, а именно „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред АС-Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: