4 задържани с наркотици при спецоперация в Плевен и Плевенско

17.07.2023 10:22

Четирима са задържани при спецоперацията за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества.  В село Комарево в двора на 45-годишна са открити 7 растения от рода на конопа с височина от 117 до 260 см. с видими следи от положени грижи по отглеждането им. От насажденията е отделена листна маса с тегло 2,450 кг., която е иззета за лабораторно изследване. В къщата са установени и иззети прозрачен полиетиленов плик с размери 20/25 см., пълен със суха зелена листна маса и полиетиленов плик тип „бекспейс“ с размери 6/12 см., съдържащ суха зелено-кафява тревиста маса; 5 кубчета с неправилна форма, кафяви на цвят и полиетиленов плик тип „бекспейс“ с размери 7/12 см., съдържащ семена за посев с различни цветове и размери, брезентова конструкция с метална рамка, с размери 120/200/120 см., с фолирано покритие от вътрешната страна, монтирана соларна лампа, наличен фронтален отвор с цип и изградени два странични отвора с въздуховоди. На втория етаж от дома в обособено спално помещение са намерени сушилня, изградена от цилиндричен филтър с височина 46 см. и диаметър 27 см., с открити на дъното остатъци от суха зелена тревиста маса, три въздухопроводи тип „Гофре“ с диаметър 27 см; две осветителни тела; захранващи кабели; електрически терморегулатор; два ел.таймери; дроселни захранвания марка MST-hsn 600 w; влагоабсорбатор „Qlima-d210“. 45-годишната е задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. За престъпление по чл.354 „а“, ал.1 от НК и за престъпление по чл.354 „в“, ал.1 от НК е образувано досъдебно производство и работата продължава.
При проверка в дома на 19-годишен в град Славяново е открита прозрачна найлонова свивка, съдържаща таблетка, светлосива на цвят, по данни на младежа – екстази. Таблетката е предадена с с протокол за доброволно предаване и предстои назначаване на физико-химическа експертиза за установяване състава на веществото. 19-годишният е задържан за срок до 24 часа. Образуваното бързо производство е за престъпление 354 „а“, ал.3 от НК.
В 18.20 часа в областния град е проверен 23-годишен.  Той е предал с протокол за доброволно предаване цигарена кутия, съдържаща два политиленови плика с размери 6 см Х 5 см., съдържащи суха зелена тревиста маса – марихуана с тегло около 2 грама и една ел.везна. 23-годишният е задържан за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК.
Около 21.35 часа на улица „Сторгозия“ в Плевен е проверен лек автомобил „Дачия“. В 24-годишен пасажер са намерени 1 грам марихуана и черен полиетиленов плик с овална форма, с размери в диаметър около 2 см, съдържащ тревиста маса – марихуана. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.1 от НК.

Това информират от МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: