Новият стандарт на NCCN на САЩ за лечение на рак на панкреаса се позовава на проучване на плевенски научен екип

16.07.2023 8:20
Реших да споделя една позитивна новина за нашият научен екип в МУ-Плевен и ХАЙФУ центъра към МЦ “Св. Марина”-гр. Плевен. Това сподели на фейсбук страницата си ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Добромир Димитров.
В новият коригиран стандарт на NCCN за 2023г. на САЩ за лечение на рак на панкреаса се позовава и на наше проучване съвместно с колегите от катедрата по образна диагностика на Университета в Бон, Германия. Проучването проследи как се променя качеството на живот на пациентите лекувани с Фокусирана ултразвукова хирургия в двата центъра, което е и първото в света проучване на качеството на живот след ХАЙФУ лечение. Това проучване беше и в основата на успешно защитетен дисертационен труд на Д-р Хюлия Ферадова(Nigyar Kyuchyukova) гл.асистент с МУ-Плевен през 2021г.
National Comprehensive Cancer Network обединява 33 онкологични центъра на САЩ. Това е организация с нестопанска цел и през последните десетилетия се превърна във водеща в света за определяне на основните тенденции за лечение и диагностика на онкологичните заболявания.
Благодарим на всички, които през годините ни подкрепяха.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: