Мъж е задържан за хулиганство, съпротива срещу орган на властта и причинена лека телесна повреда на полицейски орган

04.07.2023 17:06

По искане на Районна прокуратура – Плевен Районен съд – Плевен определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.И., на 29г., от с. Бъркач, обл. Плевен. Същият е привлечен в качеството на обвиняеми за реализирани на 28.06.2023г., в с. Бъркач, обл. Плевен, четири престъпления, а именно: противозаконно повреждане на недвижим имот; хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост, при условията на повторност; причиняване на лека телесна повреда на двама полицейски органи и противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си.

По подаден на 28.06.2023г. сигнал, че лице е счупило два стъклопакета на сградата на медицинска служба – с. Бъркач, обл. Плевен, на място бил изпратен полицейски екип на РУ – Долни Дъбник. Като извършител на деянието бил установен Д.И. Същият проявил агресивно поведение спрямо полицейските служители, отправил обиди и псувни към тях, пречил им да изпълнят задълженията си, като причинил лека телесна повреда на двама от служителите.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на РП – Плевен.

Установено е, че Д.И. е осъждан за престъпления против реда и общественото спокойствие.

На 29.06.2023г., с постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Плевен обвиняемият е задържани за срок до 72 часа, в който срок е внесено искане в РС – Плевен да му бъде определена най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура – Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията от страна на обвиняемия, както и че е налице реална опасност той да извършат престъпление или да се укрие, поради което е постановил спрямо него постоянна мярка „задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на жалба и протест.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай при РУ – Долни Дъбник.

Това информират от Районна прокуратура Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: