В МУ-Плевен: близо 1000 кандидат-студенти ще се явят на редовен присъствен изпит по биология и химия

03.07.2023 13:05

На 4 юли 2023 г., вторник, 978 кандидат-студенти ще се явят на редовен присъствен изпит по биология и химия за магистърските специалности „Медицина“ и „Фармация“ в МУ-Плевен. Част от зрелостниците ще участват в класирането само с оценките от предварителната сесия, а при тези, които се явяват и на двата изпита, автоматично се взима по-високата оценка. С Решение на Министерски съвет са утвърдени местата за прием на студенти по държавна поръчка – 120 за медицина и 53 за фармация. Първото класиране за магистърските специалности „Медицина“ и „Фармация“ ще излезе на 17 юли 2023 г. Кандидат-студентите за бакалавърските специалности могат да проверят дали са класирани на 7 юли 2023 г.

На 4 юли кандидатите ще заемат местата си в изпитните зали от 8:00 до 8:30 ч на територията на МУ-Плевен, Факултет „Фармация“ и учебния корпус. Точно в 8:40 ч в зала „Асклепий” на Ректората произволно избрани зрелостници ще изтеглят изпитните варианти по биология и химия. Това ще се случи в присъствието на ректора проф. д-р Добромир Димитров, председателите на комисиите за оценяване на конкурсните работи по биология и химия проф. Милена Атанасова и проф. Ангелина Стоянова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова, журналисти и родители.

За поредна година кандидатстудентският изпит по биология и химия се провежда в един ден за специалностите „Медицина“ и „Фармация“. Изпитът е двукомпонентен с продължителност четири часа, без фиксиране на времето за представяне по двете дисциплини. В балообразуването участва оценката от ДЗИ по български език и литература от дипломата за средно образование и утроените оценки от конкурсните изпити по биология и химия. Максималният бал е 42 единици, а минималният бал – 24 единици. Класирането се извършва по реда на желанията и по низходящ ред на бала, като водещ критерий е редът на посочената специалност и след това балът.

Повече информация за разпределението на кандидатите по зали на конкурсния изпит, за местата за прием и класиранията, кандидат-студентите могат да намерят на сайта на МУ-Плевен в ПРИЕМ 2023:

http://www.mu-pleven.bg/index.php/bg/admission/bulgarian-students

Това информират от Пресцентър на МУ-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: