Ученици от СО „Данаил Попов“ дадоха почетен караул пред паметника на Апостола в София

26.06.2023 12:27

Учениците от клуб „Млади възрожденци” при Средношколско общежитие „Данаил Попов“, Плевен имаха честта да застанат на почетен караул пред паметника на Апостола в София. Инициативата е на Общобългарския комитет „Васил Левски” и за участие в нея се канят само най-активните възрожденски клубове в страната.

„25 юни бе специален и вълнуващ ден за всички в Средношколско общежитие „Данаил Попов“. Огромни благодарности към г-н Васил Василев – председател на Общобългарския комитет „Васил Левски”, за специалното внимание към нас! За нашите деца това беше изключителна чест, вълнение, отговорност и незабравим момент за цял живот“, сподели Веселка Лилова, директор на Общежитието.

Клуб „Млади възрожденци” при Средношколско общежитие „Данаил Попов“, Плевен е под ръководството на Свилен Стойчев – старши възпитател и Цветан Басаров-възпитател в образователната институция. Поканата към плевенските ученици да се включат в националната инициатива дошла лично от Васил Василев, като признание за активната родолюбива дейност на децата през годината. Облечени в автентични куртки, копие на униформата с която Левски се е снимал в Букурещ, и с калпаци с позлатени лъвски знаци, учениците заставаха по двойки пред паметника, отдавайки своята почит към Левски.

След приключване на караула младите възрожденци от Плевен са имали възможност да се срещнат и разговарят с председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски” Васил Василев, за знакови събития в българската история, за ярки примери за личното достойнство и за великото дело и непреходните завети на Апостола, вдъхновили поколения българи.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: