Акад. Григор Горчев получи наградата „Добро без граници“ за цялостен обществен принос

23.06.2023 18:32

Днес на официална церемония в Арт-център в Плевен президентът на Лайънс клуб „ОГЛЕДАЛО“ – Плевен Александра Димитрова връчи наградата „Добро без граници“ на акад. Григор Горчев. Тя се присъжда за първи път за цялостен обществен принос и вдъхновяваща дейност в полза на общността.

„Има два вида хора – добри и лоши. Трябва добрите да бъдат повече. В своя живот винаги съм се стремил да давам, да правя добри неща. Много е трудно е да се направи добро, а много лесно – да се направи лошо. Трябва да се правят добрини, защото доброто е това, което движи света напред“, заяви на церемонията акад. Горчев.

Двамата носители на ежегодната награда – за дейности в полза на обществото са чл.- кор. проф. Д-р Цветалина Танкова, дмн – ръководител на Катедра по ендокринология на Медицинския университет и доц. Чайка Петрова – ръководител на „Детски диабетен център“ към УМБАЛ – Плевен.

Събитието уважиха кметът на община Плевен Георг Спартански, досегашните носители на наградата – д-р Герго Гергов – за кампанията „България срещу диабета“ и инж. Мартин Петров за изкачването на Килиманджаро в благотворителната инициатива Kili For Kids, колеги и приятели на наградените.

Учредител на наградата е клуб „ОГЛЕДАЛО“ – Плевен, чиято цел е да показва и стимулира доброто в реалния живот. Наградата е за физически лица и техните успешни вдъхновяващи кампании, а критериите за оценка са конкретна полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на човека в осъществяването на инициативата, устойчивост на инициативата, новаторство и обществено признание.

Удостоените с приза получиха статуетка, специално изработена от плевенския скулптор Красимир Рангелов – автор на десетки монументални творби и изложби в цял свят.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: