Кампания по пътна безопасност „За нас няма резервни части!“ се проведе в Гулянци

14.06.2023 15:57
„За нас няма резервни части!“ е кампанията, проведена от Междуведомствената комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Гулянци, полицейски участък гр. Гулянци и четирите общински училища. Това информират от общинската администрация.
„Средно годишно около 900 деца в България стават жертва на пътнотранспортни произшествия, а ваканцията е сред най-рисковите периоди на годината.“ – казва Александър Мичев, секретар на комисията. „Затова решихме, че привличайки вниманието на шофьорите и децата към опасностите, които крият летните игри, тротинетките, велосипедите и скутерите, можем да ги предпазим.“, добави той.
Кампанията „За нас няма резервни части!“, която е част от програмата на МКБППМН „Безопасно лято“, се проведе в четирите общински училища с активното участие на учениците от 4 до 7 клас. Секретарят на комисията с полицейски служители влязоха в класните стаи, запознаха децата с нормативната уредба, регламентираща задълженията на пешеходците и водачите на велосипеди и ел. тротинетки и проведоха практически упражнения.
Всички заедно излязоха на пътя, където спираха шофьорите, за да им отправят своето послание: „Ние сме деца и често не внимаваме – молим ви, внимавайте вие!“. В позитивния дух на кампанията деца и шофьори скрепиха ангажиментите си един към друг с усмивка и лакомство.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: