В ДГ „Снежанка“ се проведе работна среща по проект Еразъм+ – снимки

09.06.2023 7:57

Тази седмица детска градина „Снежанка“, бе посетена от представители на университетите в гр. Търнава, Словакия, гр. Шопрон, Унгария и гр. Любляна, Словакия, учители от предучилищни институции в същите държави /частни и общински детски градини, училище с предучилищна група/.

Детска градина „Снежанка“ съвместно с Педагогически колеж – Плевен, работи по проект на Еразъм +: „Programme for professional capacity development for Early Childhood Education and Care – PROROK” („Програма за развитие на професионалния капацитет в предучилищното образование – ПРОРОК“) от 2020 година. Почти на финала на проекта, в дните 5-8 юни 2023г., образователната институция бе домакин на дейности за обмяна на опит /Learning, Teaching, Training Activities/. Планираните дейности имаха за цел да представят работата на ДГ „Снежанка“, която работи по иновативна програмна система, децата имат право на избор в какви дейности да участват, екипа на градината работи активно с родителската общност и има индивидуален подход към всяко дете. Нашите партньори по проекта бяха запознати с историята на детската градина, с условията за обучение, възпитание и социализация, с екипа.

Гостите бяха поканени да наблюдават ежедневната ни работа с децата в две различни възрастови групи. Бе представена иновативната Педагогическа практика „Утринна приказка“ и как с една приказка могат да се предложат различни дейности в центровете, да се постигнат предварително поставените цели и всяко дете да се чувства приобщено в групата.

На 07.06. групата посети и детска градина „Здравец“, с. Опанец, с директор Малинка Прокопова. Идеята зад посещението бе провокирана от особеността, че в детски градини с до 3 групи директорът съвместява две длъжности – ръководна и учител в група. Бяхме посрещнати с питка, мед и шарена сол, както повелява традицията. Децата много развълнувано пяха и танцуваха за нас. Г-жа Прокопова представи презентация пред гостите.

На заключителните обсъждания всички участници изказаха положително мнение за работата на предучилищните институции в Община Плевен. Гостите развълнувано споделяха какво от видяното ще опитат да приложат в своите държави.

Към момента представителите на България по проекта посетиха Словакия и Словения на подобен вид обмяна на опит. Предстои през септември да посетим Унгария, а през октомври да участваме и в последната Транснационална среща по проекта.

Това информира Гергана Кръстева, директор на ДГ „Снежанка“-Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: