Ученичка от ПГОТ „Христо Бояджиев“ с първо място от конкурса „С очите си видях бедата“

02.06.2023 13:17

На 1 юни на тържествена церемония бяха връчени наградите на победителите, участвали в областния етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”.

Той е традиционна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи в партньорство с Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа. Тематично конкурсът обхваща изучаваното от учениците учебно съдържание по програмата на Министерството на образованието и науката за действия при бедствия, пожари, промишлени аварии, екологични катастрофи, първа помощ и взаимопомощ, действия на силите на Единната спасителна система, предвидено за часовете в средното образование.

Първо място на областния кръг на конкурса в трета възрастова група – от 15 до 18 години, спечели ученичката Бонка Миткова Мечева от 9 „а“ клас на ПГОТ „Христо Бояджиев“- Плевен.

    Конкурсът дава равен достъп за участие на всички деца и ученици, разпределени в четири категории, с оглед най-обективното определяне знанията и уменията на участниците. Събитието е предназначено за деца и ученици от 7 до 18 години.

Това информират от ПГОТ „Христо Бояджиев“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: