Пъстър празник за 1 юни в ДГ „Калина” – снимки

01.06.2023 16:32

Денят на детето е един от най-хубавите и любими празници на малчуганите. Той е желан и очакван в детската градина, тъй като децата го свързват с разнообразни и интересни преживявания, подаръци и лакомства.

В ранната празнична утрин входа на ДГ „ Калина” беше украсен с красива арка от балони. Шарена и пъстроцветна, тя посрещаше малките  възпитаници и впечатлени от нея те усещаха колко специален за тях е този хубав слънчев ден. Дворът също блестеше с невероятната си украса и създаваше приятно настроение у всички. Под звуците на любимите си песнички малчуганите пристигаха в детската градина с интересни атрактивни костюми на любими герои от приказки и филми – Елза, Ана, Пепеляшка, Батман, Спайдърмен, калинки, пеперуди и др. Празникът се проведе на двора, където директорката на детската градина поздрави малчуганите, като им пожела да бъдат здрави и да растат щастливи и обичани. На импровизираната сцена под умелото ръководство на водещите- г-жа Анелия Иванова и музикалния педагог Георги Чапанов,  децата казваха стихотворения, пяха песни, танцуваха и се забавляваха с интересни игри.

След това празникът продължи с карнавално шествие в двора на детската градина и весела дискотека, а децата дефилираха с прекрасните си приказни костюми. На талантливите футболисти бяха раздадени грамоти от ФК „Фортуна Плевен” за отлично представяне в учебно- тренировъчния процес през сезон 2022/ 2023г.

Този необикновен  ден, превърнал се във вълшебен и обичан от децата празник, завърши с връчване на грамоти  и книжки от участие в „ ПАНОРАМА НА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ”, ПЛЕВЕН 2023г. и пожелание от директора на ДГ „ Калина”- г-жа Атанасова: „ Нека децата живеят задружно, нека да имат каквото е нужно. Нека играят на воля в полята, нека за тях да е мир на земята”.

Информация и снимки: ДГ „Калина“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: