Не се очаква шоково поскъпване на парното в Плевен!

31.05.2023 11:04

„Не се очаква двойно и тройно увеличение на цената на парното и топлата вода през новия отоплителен сезон. Внесените разчети са изготвени на база модела, предложен от Регулатора и посочените цени са прогнозни.“ коментира инж. Йордан Василев, изпълнителен директор на „Топлофикация Плевен“ по повод тиражираните новини в публичното пространство за драстичен скок на отоплението в цялата страна.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Той обясни, че поради законово изискване всяка година до края на месец март българските топлофикации трябва да подават техните заявления по изготвения от КЕВР модел. По думите му в заявленията се посочват новите разходи, които топлофикациите са предвидили за извършване на подобрения по топлопреносната мрежа и инвестициите им, заплати, стойност на горивата, и въглеродните емисии.

Изпълнителният директор на топлофикацията в Плевен увери, че новата цена за топлинната енергия ще бъде социално поносима. По думите на инж. Йордан Василев парното трябва да си остане най-евтиният метод на отопление.

Инж. Йордан Василев обясни, че в момента Комисията за енергийно и водно регулиране е в процес на разглеждане на постъпилите ценови заявления на всички дружества, които ще бъдат подложени и на обществени обсъждания.

Инж. Василев напомни, че на 1 юли 2023 г. Регулаторът ще обяви окончателно новата цена на топлинната енергия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: