Задържаха обвиняем за кражба при условията на опасен рецидив

30.05.2023 14:01

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняем за кражба в условията на опасен рецидив.

Под наблюдението на Районна прокуратура-Плевен се води разследване по досъдебно производство, образувано във връзка с получен сигнал за извършена кражба на сумата от 5500 лева.

Реализирани били незабавни издирвателни мероприятия по случая  от служители на 01 РУ Плевен, при които е установен извършителят на деянието на М.М., на 29 години, от с. Бръшляница, обл. Плевен. При проведено претърсване и изземване в дома на обвиняемия са намерени и иззети вещи, имащи значение за разкриване на обективната истина по делото.

Същият е привлечен в качеството на обвиняем, за това, че на 27.05.2023г., в гр. Плевен, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот (разбиване на стъкло на паркиран товарен автомобил), отнел чужди движими вещи – сумата от 5500 лева от владението на собственика, без негово съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2 вр. чл. 195, ал. 1, т. 3 вр. чл. 194, ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

На 28.05.2023 г. М.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Плевен, в който срок е внесено искане в РС Плевен  да му бъде определена най-тежката мярка за неотклонение.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието  от  страна на обвиняемия и е налице реална опасност той да извърши престъпление или да се укрие, поради което е постановил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: