Гулянци пя и танцува в дните от 26 до 28 май – снимки

30.05.2023 12:18

В последния уикенд на месец май се проведоха традиционните Панаирни дни – Гулянци.  Кметът на община Гулянци Лъчезар Яков откри празника с думите: „Вие сте двигателят, духът и вдъхновението на тази община и давате смисъл на всичко, което правим в областта на инфраструктурата, социалната сфера, културата и спорта!“.

Гости на Гулянци в тържествения момент бяха заместник-областният управител Александър Трайков, кметове на съседни общини, ръководители на институции и фирми.

Богатата развлекателна програма, подготвена за панаирните дни от Община Гулянци и  НЧ „П. Р. Славейков“ гр. Гулянци започна с концерт на колективите и изпълнителите при читалището и децата от ДГ „Незабравка“ и продължи с концерт на дует „ШИК“ и празнична заря.

Вторият панаирен ден беше посветен на народното творчество. На сцената на площад „Свобода“ се проведе традиционният събор, който събра над 200 певци, танцьори и инструменталисти от община Гулянци и областта.  Паралелно, на Спортен комплекс гр. Гулянци Центърът за обществена подкрепа и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните проведоха забавни и спортни игри. Състояха се две футболни срещи между детските и юношеските отбори на Гулянци и Милковица. В рамките на инициативата „Спорт за всички“ се проведе и турнир по шахмат, който е сред съпътстващите прояви от самото начало на Панаирните дни. Подобаващ финал на наситения с емоции ден сложи спектакълът на народния изпълнител Божидар Златков, танцьорите от ансамбъл „Мургаш“ и огненото шоу на Infernity – Fire Art. Въпреки дъжда, на площада се ви огнено хоро, а артисти и публика до късно се забавляваха заедно.

Неделният ден по традиция бе отреден за най-малките жители и гости на Гулянци. В салона на читалището се проведе концерт с участието на всички детски градини от общината. Малчуганите пяха, рецитираха и танцуваха, за което бяха наградени с грамоти и подаръци от кмета Лъчезар Яков. Последва пъстър празник с игри, лакомства и специалните гости – аниматорите от „Семейството на Ежко Бежко“.  Неделният ден завърши с безплатни кинопрожекции за малки и големи.

И в трите дни на панаира жителите и гостите на Гулянци можеха  да разгледат изложбата от картини на местния автор Валери Страхилов Трифонов, подредена в залата на втория етаж в читалището. Залата беше именувана „101 дарования“, като част от събитията посветени на 100 годишнината на НЧ „П. Р. Славейков 1923“, а изложбата даде начало на една поредица от представяния на местни талантливи хора и гостуващи творци.

 

Информация и снимки: Пресцентър на Община Гулянци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: