Кметът на Община Червен бряг награди изявени учители, педагогически специалисти, дейци на културата и творчески колективи

30.05.2023 11:29
На тържествена церемония на 29 май Кметът на Община Червен бряг д-р Цветан Костадинов награди изявени учители, педагогически специалисти, дейци на културата и творчески колективи по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност 24 – ти май.
Връчването на тези отличия вече е традиция и знак за оценката, която ръководството на Общината и цялата общественост дават на образователното и читалищното дело, културата и науката.
За цялостен принос в областта на образованието в община Червен бряг – с плакет и грамота, посмъртно, бе награден учителят Георги Колев.
Художникът Николай Гърков стана носителя на плакета за цялостен принос в областта на културата в общината.
Сред отличените дейци на културата бяха още Фолклорен танцов клуб „Хайде на хорото”, който чества вече 15 години творческа дейност, както и г-жа Таня Граматикова – едно живо човешко съкровище – изявен културен деятел на НЧ „Христо Ботев 1889“ гр. Койнаре.
В церемонията по награждаването се включиха също председателят на Общински съвет – Червен бряг, Петьо Костов и Петя Митрашкова – заместник-председател на Постоянната комисия по образование, култура и вероизповедания при Общинския съвет.
Поздрав за всички наградени учители и културни дейци бяха вдъхновяващите изпълнения на Вокална група „Светлина” при едноименното читалище в Червен бряг и очарователните момичета от Фолклорна формация „Цветница”, с ръководител Емилия Тилова.
Информация и снимки: Община Червен бряг
#тагове:

НАЙ-НОВИ: