Директорът на Топлофикация Плевен увери, че новата пределна цена за битово гореща вода не е в ущърб на клиентите

30.05.2023 12:48

 В края на отоплителния сезон от Топлофикация Плевен обявиха, че от месец май въвеждат нова пределна цена за битово гореща вода по програмата „Изряден клиент“. Новата пределна цена за отговарящите на условията битови абонати е в размер до 13,40 лв. с ДДС за всеки потребен и отчетен кубик гореща вода по индивидуалните водомери.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Експертът от Топлофикация Плевен припомни, че при цена за един кубик битова гореща вода над 13,40 лв. с ДДС, на клиента се фактурира по цена от 13,40 лв. с ДДС на кубик. Ако цената за един кубик битова гореща вода е под 13,40лв. с ДДС, се фактурира по реалната цена, определена от съответната фирма за дялово разпределение, с която етажната собственост е сключила договор за обслужване.

От дружеството напомнят, че в програмата „Изряден клиент“ на Топлофикация Плевен ежемесечно участват всички битови клиенти, които нямат повече от 2 неплатени фактури или съдебни или присъдени задължения, притежават уреди с валидна метрологична проверка, както и осигуряват ежемесечен отчет на уредите за дялово разпределение на дружеството за топлинно счетоводство. Последното важно условие е клиентската информация по партидите на абоната да бъде актуализирана.

От дружеството заявиха, че за момента се запазват и отстъпките по програмата Лоялен клиент, според която всички клиенти, заплащащи в срок текущите си задължения, получават 3% отстъпка от месечната сметка без ДДС.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: