Благотворителният „Стронгмен“ турнир – „Заедно за Никол“ събра 6232,10 лева – снимки

28.05.2023 8:23

Вчера в парк Кайлъка се проведе благотворителният „Стронгмен“ турнир – „Заедно за Никол“, в който участваха 8 атлета от цяла България. Той бе подкрепен от Община Плевен и организиран от Българската федерация по силови спортове.

Здравеняците премериха сили в пет дисциплини на трасе с дължина от 20 метра: теглене на трактор с тегло 7 тона, фермерска разходка с тегло на тежестите от 340 кг., кобилица с тегло 280 кг., повдигане на 120 кг. чувал на рамо за време и раменна щафета състояща се от повдигане над глава на два различни уреда с тегло 110 и 120 кг.

След много оспорвана надпревара и под аплодисментите на събралата се многобройна публика победител стана Петьо Христов с 35 т. , втори се класира Вениамин Каравачев, а трети – Иван Мренков. Победителите и останалите участници получиха купи, медали и награди от спонсорите на турнира.

Мероприятието осъществи успешно своята цел, като благодарение на отлично създадената организация и неимоверните усилия на „аполоновите атлети“ се събра сума от 6232,10 лева, която бе предоставена на представител на Никол.

Информация: Спорт в Плевен, снимки: Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: