Психолози и арт-терапевти изработиха инструментите за измерване на личностното развитие на децата

25.05.2023 10:26

На кръгла маса се събраха психолози и арт-терапевти от различните социални услуги на СОНИК СТАРТ в градовете Левски, Пловдив, Първомай, Карлово, Сливен, Драгоман и Балчик, фокусирани върху инструментите за измерване на личностното развитие на децата. Събитието се проведе във Велинград.

Основната цел на кръглата маса бе да се разработят инструменти и оценъчни карти, които да предоставят информация за личностното развитие на децата. Участниците имаха възможността да споделят своите познания, опит и методи, които да допринесат за създаването на цялостна и практична система за измерване на развитието на децата.

Арт-терапевтите предложиха творчески и изразителни начини за измерване на личностното развитие, като използване на изкуството и играта като инструменти. Психолозите допълниха със своите познания в областта на психологията и тестовете за измерване на различни аспекти на личността.

Участниците в кръглата маса успешно разработиха оценъчни карти за детско развитие. Те представляват ценен инструмент за измерване и оценка на личностното развитие на децата, което ще помогне на специалистите да предоставят индивидуализирана подкрепа и възможности за развитие.

Тази кръгла маса представлява значителна стъпка в напредъка на сферата на психологията и арт-терапията, като създава нови инструменти и подходи за подпомагане на развитието на децата.

Това информира Мариана Дикова от СОНИК СТАРТ.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: