Наградиха изявени ученици, културни дейци и читалищни състави в община Кнежа – снимки

24.05.2023 15:01
Днес се прекланяме пред делото на Солунските братя, които са оставили трайна следа в историята на Европа и отдаваме почит на всички, които пазят културно-историческото ни наследство и го предават на младите поколения! В този тържествен ден с основание се гордеем с постиженията и всеотдайността на българските учители и читалищни дейци, които градят духовната крепост на писмеността, просветата и знанието!
По случай празника, днес на сцената в парк „Ахтирка” се състоя официална церемония по награждаване на изявени ученици и културни дейци. С Решение № 762 по протокол 73 от 28.04.2023 г. на Общински съвет Кнежа бяха наградени ученици, читалищни групи и техните ръководите за постигнати високи резултати в учебната и културната сфера и издигане авторитета на Община Кнежа.
Мажоретния състав, ВГ „Мелодия“, ВГ „Сребърни камбанки“, ВГ „Черно и бяло“ и ВГ „Медени звънчета“ с ръководители г-жа Мая Няголова и г-жа Галя Илчовска при НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа, повдигнаха духа на публиката с художествено-музикална програма от стихове, песни и танци.
Честит празник на всички учители, културни и читалищни дейци, самодейци и ученици в Община Кнежа! Използвам случая, за да пожелая на всички Вас да сте будни, горди и смели! Да пазите българските ценности и традиции и да вярвате в светлото бъдеще на България!
Илийчо Лачовски, кмет на Община Кнежа
#тагове:

НАЙ-НОВИ: